Lite te - lite musik

Sitter och surfar lite på youtube och myspace... kikar också lite i min nya bok med dikter av Nakahara Chuya. Fantastiskt.

 

Visst är det konstigt hur vissa artister bara växer? För ett par år sedan tyckte jag att Robyn var duktig, men hon var ingen favorit... nu är jag helt tagen av hennes kreativitet och artisteri. Just nu lyssnar jag på ett av hennes samarbeten med Röyksopp (som jag också gillar):

 

 

Dessutom, säga vad man vill om Pete Doherty, men han kan faktiskt fixa till jävligt bra låtar:

 


Kommentarer
Postat av: Sébastien

Angående Robyn så måste jag säga att jag är besviken. Jag har heller aldrig varit ett fan, men tycker att den musik hon gjort på sina senaste Body Talk-skivor varit bättre än tidigare och att vissa låtar rentav varit fantastiska. Inte minst Hang With Me och Dancing On My Own.Sedan får jag veta att hon knappt skrivit någonting. Alla hennes hits har skrivits av hennes producent, antingen i samarbete med henne eller (oftare) utan henne. Hon skriver inte ens sina egna texter alltid, vilket väl är det minsta man kan begära om artisten ej kan komponera musik.Så är det någon man ska hylla så är det Klas Åhlund som inte bara skapat hennes moderna och snygga sound, utan även skrivit hennes hits och många av de texter som man tror är hennes personliga uttryck.

2010-11-09 @ 03:29:21
URL: http://popstitute.blogg.se/
Postat av: Alex

Hmmm, enligt låtinformationen har hon skrivit eller varit flera av låtarna på Body Talk pt. 1 - de låtarna som inte innheåller hennes namn är "Hang With Me" och "Dancehall Queen" - Fembot har hon inte heller skrivit musiken till. Hon verkar generellt vara med mer vid textskrivandet än vid komponerandet. Men även jag blev lite besviken när jag fick veta det (jag föredrar generellt artister som gör allt), samtidigt får man väl uppskatta att hon klarar av att välja samarbeten som ger bra låtar ^^ Hon har ju åtminstone rösten och scennärvaron.

2010-11-09 @ 08:46:39
URL: http://dynadin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0