Takashi Miike

Jag är väldigt intresserad av asiatisk film. Många av mina favoritregissörer är japaner eller kineser (Akira Kurosawa, Ang Lee, Wong Kar-wai, Takeshi Kitano, Hayao Miyazaki och Takashi Miike) men det är framförallt den sista av dem som jag har ett ganska...ambivalent förhållande till.

Takashi Miike är känd för sin groteska filmer (ofta med inslag av väldigt svart humor) som tangerar vad som är socialt accepterat att visa. Hans film Audition anses av många vara så grotesk att andra skräckfilmsregissörer har omtalat den som FÖR svår att uthärda, jag kanske inte håller med om just DET utlåtandet men det är en väldigt obehaglig film. Så obehaglig att mindre luttrade personer faktiskt kollapsat och/eller lämnat biografer då den visades.

Nedan följer två trailers (till de två filmer jag äger av regissören) plus en trailer till hans kultförklarade Ichi the Killer (som jag inte sett ännu). Jag kan ju iallafall säga att dessa trailers inte är i närheten av filmerna. Den sista filmen (The Happiness of the Katakuris) kan vara den sjukaste jag äger, inte för att den är äcklig. Den är bara......ja den bara är. En zombiemusikal, fylld med splatter, pastischer på dålig humor, karaoke och interpretive dancing. Efter 44 sekunder ser man filmen för vad den verkligen är........

Audition
http://www.youtube.com/watch?v=yhsrsWcEspc
http://www.youtube.com/watch?v=haiSf60UsPQ&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=nIXyiJqMLJI


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0