Lite söndagsnöje ^^

Är sjukt trött efter att knappt ha sovit sedan i torsdags. Samtidigt har det varit en trevlig helg, utekvällen med Ann-Catrin och hennes vänner i fredags var fantastiskt trevlig!

Nåja, samtidigt som jag låter Världarnas krig stå på i bakgrunden (varför vet jag inte) har jag kikat runt på lite hus och möbler, bara för skojs skull. Plötsligt började jag tänka på exakt hur jag skulle konstruera och inreda ett hus om jag fick fria händer. Jag vet att det är väldigt abstrakt, men jag tyckte att det var lite kul och avslappnat att sitta och surfa lite efter inredningsdetaljer som tilltalar mig ^^ 

Först och främst, jag skulle lätt ha en sån här dusch:Kanske tillsammans med ett sånt här fantastiskt badkar i vulkanisk sten?Något jag velat äga sedan unga år är en version av en traditionell japansk plattformsäng:


Jag skulle nog dock gilla sängen bättre utan gavlarna, lite för distinkta (i sammanhanget) för min smak.

Sängen skulle jag nog placera i ett sånt här rum:Jag vet att det ser väldigt traditionellt och japanskt ut, men tänk er en modernisering av rummet (med anpassad takhöjd för någon av min längd). Jag skulle nog behålla de mest grundläggande detaljerna (lite ljusare trä samt matchande nedtoning av golv) och sedan anställa någon för att göra en väggmålning (kanske något inspirerat av fauvinsm, eller varför inte go crazy och be om något i gotik? Snacka om stoff för mardrömmar XD) Jag har inget emot eklekticism så länge det är smakfullt. Dock tror jag att panelmålningarna i exemplet ovan hade fått bytas ut till mönster av Josef Frank. Nedan följer några exempel ur hans textil- och möbelproduktion jag är förtjust i:


De ovan presenterade exemplen hade jag tänkt skulle fungera som väggdekor (där naturbilden sitter) i rummet, sängen skulle stå mot den vägg där kalendern sitter (den skulle inte få vara kvar) och jag skulle placera ett av de här skåpen mot garderobsdelens bortre dörr:Floraskåpet är klätt i florala illustrationer ur Carl Axel Magnus Lindmans Bilder ur Nordens flora. Är lite osäker hur jag få det här skåpet att inte bryta för mycket mot vissa av textilierna ovan, men jag tror att jag skulle valt det i mitten trots att färgerna klatschar lite grann. Jag gillar ju saker som ser fräscha och avskalat eleganta ut men som samtidigt är lite excentriska och färgglada. Lustigt nog så älskar jag även tyngre estetik som barock och gotik, men jag skulle nog inte vilja leva i ett hem som inretts på det viset.

En sån här anspråkslös stol av Arne Jacobsen titulerad Grand Prix skulle jag välja att placera snett utmed nedre vänstra hörnet av rummet (motsatt sida från skåpet)Jag skulle antagligen välja att konstruera egna lampor, men visst är väl den här fantastisk?......

Nåja, jag är trött. Jag uppdaterar någon annan dag om jag har lust ^^ Jag vet att många av mina vänner inte direkt delar mina preferenser till fullo, men detta är bara så Alex.

Den här sidan har fantastiska möbler för den som gillar skandinaviska möbler:

http://www.retromoderndesign.com/

Kommentarer
Postat av: Sébastien

Duschen är snygg, men gud så jobbigt att ej kunna rikta vattnet alls själv.

2009-09-28 @ 01:29:26
URL: http://popstitute.blogg.se/
Postat av: Emelie!

Håller med Sèbastien, toksnygg dusch, men man vill ju rikta den!

Anyway; Jag skulle ju blogga (med lite inspiration från en vintageblogg) om hur jag vill bo, fusknäzz att du hann före, you biatch!

2009-09-28 @ 08:26:59
URL: http://nodisco.blogg.se/
Postat av: Alex

Haha, jag vet ^^ Men den ÄR ju så snygg!Dessutom är strålen sjukt mycket bredare än vad den ser ut att vara.

2009-09-28 @ 10:26:39
URL: http://dynadin.blogg.se/
Postat av: Alex

Emelie:MAHAHAHAHAHAHAAAA!

2009-09-28 @ 10:28:16
URL: http://dynadin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0