Internetköp
När jag får pengar så blir jag alltid tokig! Det finns så mycket jag vill köpa, men för lite pengar. Den här gången försöker jag vara ekonomisk genom att utnyttja format och erbjudanden som drar ner slutsumman en aning.

Det första jag beställde var två böcker av Umberto Eco. Den enda kontakt jag haft med Eco är genom hans akademiska arbeten (han är ju medeltidsvetare och filosof som skrivit mycket inom bl.a. konst) så det ska bli spännande att läsa något skönlitterärt. Han har alltid intresserat mig av den anledningen att jag egentligen skulle vilja specialisera mig på medeltiden inom konstvetenskap (lika mycket som samtidskonst). Istället har jag valt att lägga den delen på min examen i idéhistoria (där det finns två medeltidskurser, á la 15 högskolepoäng, som jag kanske tänker ta)

Foucaults pendel var väl den jag var mest sugen på, men jag tänkte vara tråkig/ekonomisk och köpa två billiga pocketböcker och valde därför Rosens namn (som jag sett filmatiseringen av) och Gårdagens ö som verkar vara intressant (snyggt omslag om inte annat). Mot min vana valde jag att beställa dem på svenska, men min italienska är ringrostig *host, harkel* och den engelska utgåvan var dyrare. Dock har jag hört att de svenska översättningarna av honom ska vara bra (vilket inte alltid är fallet, engelsmännens är ofta bättre enligt mig).

Angående filmerna så beställde jag två filmer: All About Eve och M (Fritz Lang). Jag har velat se All About Eve under flera år (jag har inte sett mycket med Bette Davis) och den kostade bara 79 kr (M kostade 49 kr!)

"Acting should be bigger than life. Scripts should be bigger than life. It should all be bigger than life". /Bette Davis
Kommentarer
Postat av: Sébastien

Oooh, nice!! :-)

Jag har Gårdagens ö, men har ej läst den ännu, så den kan jag ej uttala mig (men ja, det är snyggt omslag hehe). Rosens namn kan jag dock definitivt hävda är mycket bra. Dessutom så väldigt mycket mer mångbottnad och givande än filmversionen.

2009-09-25 @ 13:41:18
URL: http://popstitute.blogg.se/
Postat av: Christian

Umberto Eco är nog min favoritförfattare i största allmänhet, för mig är det dock tvärtom, har mest läst hans skönlitterära verk och inte tagit del så mycket av hans akademiska arbeten, om man undantar "Om skönhet". Både Rosens namn, Foucaults pendel och Gårdagens ö är grymt bra, annars så kan jag vidare rekommendera Drottning Loanas mystiska eld. Enligt mig håller de svenska översättningarna en mycket hög klass.

2009-09-25 @ 16:30:37
Postat av: Nina

Jag har börjat läsa gårdagen ö flera år sedan men gav upp väldigt snabbt. Jag tyckte att den var tråkig, för mycket beskrivande medan ingenting händer. Jag tyckte dock om Rosens namn.

2009-09-26 @ 21:29:48
URL: http://misszombilicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0