Ny kategori!

DAGENS FABIO ^^"Many people ask me...Fabio, can there be another Fabio? The answer is No."

/Fabio

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Jag klarade skräckveckan!!!!!!!!!!!!! Dessutom blev bägge tentorna bra! OTROLIGT! Om jag inte redan älskade mig själv så pass mycket så skulle jag definitivt göra det nu ^^

Nu är det dags att öva inför liveanalysen imorgon :P

Well.....

....den här bilden sammanfattar nog lördagen ganska bra ^^


Damn...

Mycket att göra, ska lämna in hemtentan i bildtolkning imorgon, lite problematisk eftersom jag inte är färdig med boken ännu, men det löser sig alltid. Det är inget vidare svårt ämne på den här tentan.

Jag var orolig för litteraurtentan, men den verkar bli en piece of cake. Den såg läskigare ut på papper än vad den visade sig vara. Måste bara plöja igenom "Jeppe på berget" en gång till och krafsa ner några sammanhang........jag fixar alltid ett C iallafall och då dras inte mitt snitt ner.

Är däremot mer orolig för redovisningen på torsdag och liveanalysen på fredag, men jag kan alltid freestyla......lärarna brukar köpa det. Fast nu är också kraven större.

Man ska inte festa 2 dagar i rad när två kurser krockar veckan efter.

Oh well.....

C'est la vie ^^

Den här dedikerar jag till Emma ^^

En stor dagis-/skolgrupp är på tåget och tre av fröknarna sitter och pratar.
Dagisfröken 1: Ja, förra gången vi åkte hem efter att ha varit på utflykt så här så skulle vi gå av och jag puttade då barnen lite lätt i ryggarna och sa att vi skulle gå av, men ett av barnen var alldeles motsträvigt och ville inte gå av.
Dagisfröken 2: Jaha, vad gjorde du då?
Dagisfröken 1: Nej, men jag puttade lite hårdare och sa att nu måste vi faktiskt gå av! Sen tittade jag igen och insåg att det var en kortväxt vuxen.

Jesus säger:

Osexigt feta personer med frånstötande ansiktsdrag ska inte klä sig i bleka, senapsgula bratkläder för att sedan inta en stor hamburgermeny klockan 03.30 på Micky D's. And good GOD man, fix that lazy eye!!!!!

AMEN!Jesus säger:

Jag och Jesus blev bundisar på historiska, så nu har han en spalt här på bloggen....den heter "JESUS SÄGER"

 <----- Jesus som han framträdde för mig

AMEN!


Överdrivna ambitioner?

Nu börjar faktiskt mitt pluggande att anta löjliga proportioner!

Följande uppgifter ska jag avsluta inom loppet av 10 dagar:

2 hemtentor (litteratur och konst)
10 stycken analysuppgifter
Läsa ut 26 böcker

Nån mer som är sugen på att plugga 200 %? Jag har inte sovit längre än 4 timmer per natt på nästan 2 veckor, men den här natten ska jag sova 8 timmar tamejfan!!!!! I onsdags så läste jag 5 böcker, fattar inte hur jag orkade, jag blir speedad av all stressen. Sen började jag nästan grina för att jag var så trött XP

Jag har trots de vidriga omständigheterna snittat B i alla kurser jag tagit så jag är faktiskt jävligt stolt över mig själv under omständigheterna ^^ Litteraturen har jag ett A och ett B i så det ska jävligt mycket till för att jag ska snitta under B på hela kursen.

Hade dessutom en diskussion med Eva Spens om mina forskarstudier idag, hon tycker att jag ska lugna ner mig lite så att jag inte är utbränd innan magisteruppsatsen blir aktuell, så jag tror jag ska nöja mig med en C-uppsats i konstvetenskap i vår. Forskardelen får vänta tills hösten då jag kanske kör litteratur B eller idéhistoria C + kvällskurs i visuell kulturanalys.

Jag skriver sånt här i bloggen av teurapetiska skäl.

Slemmigt, men mättande

AHAHAHH!

Ett gäng barn ~7 sitter och pratar på väg till skolan.
Pojke 1 (skriker): Hampus! Hampus! Hampus!
Pojke 2 (irriterat): Ja! Vad är det?
Pojke 1: Vet du vad dom sa på Tv:n?
Pojke 2: Nej, vadå?
Pojke 1: Sexy!
Pojke 2: Neeej va äcklig du är!

:O

Erika sjunger Alanis Morissettes "Ironic"

http://www.youtube.com/watch?v=ok6pSLYdFQo

Phew!

Har precis avslutat veckans hemtenta, sitter och kollar på en video av "Beard Lust" av Natalie Portman's Shaved Head, ett litet band jag fann på myspace för ungefär 4 månader sen.

Tänkte länka till två faves ^^

http://www.youtube.com/watch?v=rL3Xq1a8_wo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7-gQL03u7mc&feature=related


1:an är live och 2:an är en video :D (Det bästa är när späckhuggaren sväljer allihopa)Ey!

George Carlin är/var så fucking hilarious ^^

http://www.youtube.com/watch?v=MrXvDXVhqfU&feature=related


Lite Stenmark för att lätta upp stämningen....


Dröm

Jasg drömde att Paul McCartney blev ihjältrampad av en folkmassa efter att ha protesterat mot McDonalds (tack för inspirationen text-tv). När jag vaknade så var det istället Jörg Haider/Heider som kört ihjäl sig, för en gångs skull är verkligheten alltså bättre än drömmen :P

Man ska visserligen inte önska folk döden, men jag kommer ju knappast att sakna honom.

Huuuum....

Är det bara jag som varje år blir irriterad på holmgångarna kring litteraturpriset? Folk verkar förvänta sig att priset ska representera storleken på författarens publik, inte dennes inflytande och kreativitet.

Jag har känt till alla litteraturpristagare sen jag började följa galan på allvar för 8 år sen, jag tycker att valen ofta varit väldigt kända i jämförelse med vad många andra verkar tycka. Ska man välja naturpriserna efter vad folk känner till också? Hur fan skulle det se ut? Jag känner ofta till litteraturpristagarna eftersom det är mitt främsta intresse, ska jag då börja klaga på naturpristagarna bara för att jag inte alltid känner till dem?

Dessutom är de flesta författarna oerhört kända i sina hemländer, måste man vara känd över hela världen? Känd hos människor vars närmaste kontakt med någon form av text är månadens räkningar, kvällspressen och/eller undertexterna på en amerikansk show?

Folk talar om en "klubb för inbördes beundran", jag skulle vilja tala om okunskap och idioti i egenskap av folksjukdom.

LÄS EN BOK OM NI VILL KUNNA HÄNGA MED FÖR I HELVETE. DÅ MENAR JAG INTE LIZA MARKLUND *Vänder sig till Charlotte Perrelli med det exemplet*

Tack för mig.

Kinky!

Jag är i detta ögonblick helt insmetad i vaselin......inga detaljer

Satan!

Det verkar som att VT 09 på Konstskolan är fullsatt! Fick svar på min ansökan precis nu.

Det stod inget om begränsning på deras sida, men tydligen så var 80 personer max och de flesta hade sökt redan efter sommaren. Jag som trodde att jag var snabbt ute med slutet av September XP

Jag fick iallafall tipset att söka till HT 09 tidigt, så då är det inte så mycket annat att göra.........får se hur jag löser VT 09 nu...........kanske tar en kortare kurs i praktiskt konstnärsskap samtidigt. Men å andra sidan så kan jag ta ut min fil.kand snabbare......

Det kanske är lika bra, men jag såg verkligen fram emot en paus :P

Mamma mia!

Igår så skulle jag, Miranda och Sophia sett Woody Allens nya film "Vicky Christina Barcelona", men självklart så hade jag missuppfattat premiärdatumet så vi såg Mamma Mia istället. Den var mysig och Pierce Brosnan kan verkligen inte sjunga.

Sen drog vi till Götgatan och drack drinkar och skrattade åt fula människor, vi upptäckte b.la hängselmannen, världens bögigaste bög, världens kortaste man, grön tröjan/raggaren, feta braten, spännmagemannen och pumpade, blonderade killen med för tajta linnet.

Idag skulle vi gått på Moderna, men självklart så hade jag glömt att jag skulle på en födelsedagsfika (trodde det var nästa helg) så det får bli en annan gång.

Yey!

Nu har jag sökt kurser. Ser ut som att upplägget 2009 blir detta:

Konstlinjen på Stockholms konstskola 5 dagar i veckan under 1 år (valde konstlinjen istället för formlinjen)
Etnologisk kurs med inriktning på folklore och berättande (15 hp) på halvtid/kväll
Litteraturvetenskap II på halvtid under 1 år.

Det perfekta är att eftersom att jag redan ligger före poängmässigt än vad man brukar efter 2,5 år så kommer jag ändå att ligga 15 poäng före om jag bara läser 45 poäng på ett år. Men jag lär ta en till kvällskurs under HT 09 utöver Litteraturen så jag hamnar kanske ännu mer före ^^

Sen behöver jag bara skriva C-uppsats och sen så är min första fil.kand kvar och den andra kommer då nästan att vara klar. ^^

Sen ska jag nog söka till masterutbildningen på litteratur, men det får vi se.

Jag skrattade faktiskt rätt mycket åt denna...

Ett par ~50 står vid ett övergångsställe där även en flicka ~12 står. Det är röd gubbe, men inga bilar kommer så flickan går över gatan ändå.
Kvinnan: Gå du flicka lilla, döden tar dig nån dag...

RSS 2.0