Mer oblyg poesi

Jag vet inte om det är vårkänslor eller vad, men just nu är jag verkligen på ett lyriskt (med uppenbar dubbelhet) humör. Spenderade tiden mellan 18.00 och 20.00 i Nackaskogen. Där fanns lera, torra löv, en häger och vårfloder som forsade över stigarna och längs klippsidorna. Fantastiskt vackert. Jag gick mest omkring, men passade även på att klottra ner lite fri vers (jag skippade reglerna). Istället valde jag det beprövat modernistiska sättet att styra rytmen i läsningen genom val av ord och uppdelning av meningar genom radbyten. Jag försökte som regel hålla mig till 2-3 ord per rad, men jag orkade inte alltid.  ...Strålvana ögon kan


(med näppe) urskilja,


genom konformat synfält


som vidgas mot


panorering av


upprotade massor


och krackeleringar,


transparent smältvatten


där liv ges åt spastiska


strån och knoppar


som (med svårighet)


slår ut – upp genom gräset.
Kommentarer
Postat av: Sébastien

Sorry att jag inte kommenterat dina senaste lyrikinlägg här. Det är ju, som du vet, inte ett område jag varken är bevandrad eller särskilt förtjust i. Så mina omdömen skulle bli minst sagt krystade om jag försökte. ;-)

2010-04-07 @ 11:43:46
URL: http://popstitute.blogg.se/
Postat av: Alex

Haha, ingen fara, jag förväntar mig inte att få en massa kommentarer. Jag kommenterar oftast inte själv om jag inte gillar något (eller starkt ogillar det).Jag gör det mest för att det ska lossna i huvudet. Vissa omformulerar jag dessutom och använder i prosa. Den här lade jag dock mer krut på än de andra (tog kanske 25 minuter att skriva snarare än 5 - som tidigare)

2010-04-07 @ 12:13:22
URL: http://dynadin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0