Fuck

Well, nu är det på riktigt. Jag har haft nästan konstant ångest i 2 dagar, svårigheter att andas, tryck över bröstet, svettningar, darrningar etc. Det mest pinsamma var att jag fick en ångestattack på opponeringen i förrgår. Jag har konsulterat internetpsykologen och jag bör nog börja gå i terapi....inte en dag för tidigt egentligen. Jag gör allt för att undvika att gå på mentalt nedsättande piller bara för att kunna fungera i vardagen.........

Ibland önskar jag att jag kunde lobotomera mig eller iallafall vara allmänt obrydd/korkad så jag slutar att tänka så mycket men sen inser jag vilket korkat lyxproblem det är att oroa sig så mycket över plugget, mitt utseende och döden...........jag måste nog bara hitta något med substans att fylla min vardag med annat än att läsa och kolla på tv.

Även fast jag vet att det är löjligt så tror jag att skriveriera om svininfluensan triggat mig, vilket är störtlöjligt eftersom att jag i vanliga fall skiter i sånt......men det var väl droppen som fick bägaren att rinna över I guess ;P

Nu ska jag städa.

SCANDALOSO!

Nationalmuseum får INTE stänga i 7 år :P


^^

Jag läser om en bok med israelisk poesi som jag fick av min bror för X antal år sedan....faktiskt den enda bra presenten jag kan minnas att jag fått av honom XP

Här är en favorit av Rafi Weichert:

The siren's wail rises up
and the whole world freezes, even
the flames licking the sky transform
themselves into a pillar of heat

Later, when silence drifts back,
a stillness beyond hearing, only
the siren's echo remains, like
a shadow ascending steep stairs.
 

Dagens Fabio:"The soundtrack to 'Indecent Exposure' is a romantic mix of music that I know most women love to hear, so I never keep it far from me when women are nearby."

^^

Den här helgen har fått mig att piggna till rejält! Idag har jag tvättat och skissat på en tavla jag håller på med (i väntan på att jag ska hitta en bra oljefärg för andra strykningen på rostavlan).

Det blir ett "porträtt" inspirerat av dragen hos en rad kvinnor som jag beundrar och tycker är otroligt vackra:


Hey!

Sjukt lyckad helg so far ^^ Tog en lång fika med Seb i fredags......och idag/igår så hängde jag på ett café (restaurang med uteservering för alla torrbollar) och drack drinkar med Linn...för att sedan dra till Debaser.........konstigt nog så var ALLA drinkar goda!  Riktigt skumt :P

Imorgon ska jag förhoppningsvis medverka på en picknick.

PEACE OUT.

Nästa resmål!!!!

För att stärka min tyska nationalkänsla (som jag tycker har varit lite lacking på senaste tiden) så måste jag bara besöka

Walhalla i Tyskland. Ett tempel där byster av framstående människor med koppling till Tyskland finns "arkiverade". För en extra dos chauvinism så finns där bara 12 kvinnor av totalt 191 intagna....och man måste visst ha varit död i minst 20 år för att kunna tas in.

Jag VILL verkligen åka dit ^^ 


Good for him!

En av naturvetenskapens superstjärnor, Stephen Hawking, omnämdes häromdagen i tidningar världen över som kraftigt insjuknad till följd av sin ALS. Detta gjorde mig lite ledsen, främst därför att jag har den största respekt för hans arbete och det han och hans team tillfört forskningen....men jag läste nyss i en utländsk tidning att han överlevde även den här pärsen.......tur det, för världen behöver alla duktiga vetenskapsmän och tillika talangsamlare vi kan få ^^


^^

I led med att jag ändrat riktning på min kandidatuppsats och därmed inte ska lägga fram den innan sommaren så har jag börjat läsa om böckerna i mitt enorma bibliotek. I lördags så läste jag Pianolärarinnan och efter det så tog jag itu med lite chiclit i form av Mats Strandbergs Jaktsäsong. Nu har jag snubblat över en av mina absoluta favoritböcker....skulle nästan våga mig på att säga topp 5.....nämligen Sargassohavet av Jean Rhys, publicerad 1966 och ansedd som en enorm comeback för den då 76-åriga Rhys.

För den som inte läst Sargassohavet så kan jag inte promota den nog mycket, jag älskar språket, temat och den lösa sammankopplingen med Jane Eyre. Läs den på engelska dock, för mycket av den postkoloniala tematiken som ligger i språket går förlorad om man läser översättningen (som dock också är mycket bra). Jag fastnade vid boken i natt och låg tyvärr uppe till klockan 5 och läste vilket resulterade i att jag var sjukt trött på föreläsningen.

Nu ska jag laga mat!


Vackert ^^

Leif Holmstrand, som jag lärt känna genom Qruiser och vars författarskap och konstnärskap kommit att imponera stort på mig, skickade mig följande beskrivning av ett performativt stycke han skrivit till Arts Initiative Tokyo (där några studenter ska framföra det):

PORTRAIT OF THE MOON


In the Brazilian author Clarice Lispector's mesmerizing book "Água Viva" the voice in the text suggests musk and the flower Cestrum nocturnum as ways of having a relationship with the moon: their combined sweetness is a gift to the earths celestial companion. Toward the end of the book the scent of Cestrum nocturnum is even described as the scent of the full moon itself, a dangerous and wonderful sensation.


So: When the full moon shows its face in the sky, pick a substantional amount of flowers from the Cestrum nocturnum plant and boil them in water together with musk essence, one drop per flower. Dip a sheet of thick, clean paper in the liquid, place it on a horisontal wooden surface and try to paint a circle on the wet paper with black ink. Breathe the sweet and possibly heavy air that arises from the painting, and watch the ink travel through the veins of the wet material. Name the painting "Portrait of the Moon".      Leif Holmstrand


Leif, om du läser detta så hoppas jag att det inte gör något att jag bloggar om detta....jag blev bara väldigt tagen av hela konceptet ^^


Yuck?

När jag var on my way home från affären idag så såg jag helt plötsligt en kvinna som satt och vinkade till mig från ett café........jag sneglade lite på henne och log lite snett varpå hon började blinka med ena ögat.......elak som jag är så började jag skratta och gick vidare med mina kassar.

Undrar om det var mitt skägg eller min skräddarsydda skjorta som gjorde det.................i vilket fall som helst så hoppas jag att hon inte tog illa upp....för jag började faktiskt att asgarva XP

Håhåjaja

Jag har upptäckt att jag har upphört att vara mitt vanliga sprudlande jag på senaste tiden. Jag tror nog att den så kallade "singligheten" (Andreas ordval) börjar slå rot i mig......eller så har jag bara mina vanliga utseenderelaterade kvasibipolära syndrom..........men jag tror nog att jag bara måste börja ifrågasätta mina egna hang-ups kring "dejtande" och förhållanden och bara go for it! Jag missade att göra det i julas och nu straffar det sig....vill helst inte uppleva något liknande igen (att inte våga ta chansen) och jag vill verkligen undvika att uppfylla min hemsnickrade profetia om att jag kommer vara singel hela mitt liv och dö i ett torn med en mattväv och mina 17 katter XD

...........

Ja, jag inser hur jävla gnällig jag är. Kanske för att jag läst Pianolärarinnan för 75:e gången.....den har en tendens att få mig att deppa.

Peace out!

Hårigt

Nu har det gått ungefär 4 veckor sedan min senaste klippning....men jag har bestämt mig för att gå tillbaka till mitt längre, tjockare och mer naturliga hår.....det blir ohållbart att klippa mig så ofta och dessutom så saknar jag min galet långa lugg.


Äntligen!

Det har visat sig att min stationära dator skadats under transporten och därför inte kan synka med internet, men som tur är så har jag en efterbliven bärbar dator som duger så länge.

Sen senast så har jag flyttat, älskar min lägenhet, haft Bowie här (hår överallt) samt blivit skrattad åt på ett tomt Spy Bar.

När kattjäveln nu är borta så ska jag dammsuga och fixa lite i allmänhet..............lägenhet ska bli skinande ren igen!

Btw så fick jag A även på den senaste kursen, så jag är jävligt nöjd med mig själv just nu ^^

..........

Sökte till Filmvetenskapen i höst.........jag är inte orolig över att komma in, något som dock är extra roligt är att det verkar som om att även Seb planerar att läsa den.....fingers crossed!


RSS 2.0